• Altena Installatie Techniek | R&R Totaaltechniek | Lelystad | Domotica

Verdeelinrichting

Huis en haard veilig met verdeelinrichting

Verdeelinrichting zorgt ervoor dat de stroom van het energiebedrijf het huis of gebouw verlaat of binnenkomt. Maar ook dat stroom wordt verdeeld over een woning of bedrijfspand. Voor de veiligheid is goede verdeelinrichting belangrijk.

De belasting op de groepenkast neemt steeds meer toe, door de toename van elektronische apparaten in huis. Als u extra elektrische apparatuur wilt installeren, kunnen groepenkasten worden uitgebreid of vervangen. Zo kunt u zonder problemen uw inbouw-espressomachine, vaatwasser of warmtepompdroger tegelijk gebruiken.

Verdeelinrichting is specifieker geworden door de komst van zonnepanelen en/of windmolens. Bedrijven en particulieren stappen hierdoor over naar een systeem waarmee zij van stroomverbruiker naar stroomproducent gaan. Daardoor moet de stroom in twee richtingen worden beveiligd. Altena Installatietechniek kijkt graag naar wat de beste verdeelinrichting is.

Verdeelinrichting - Altena Installatie Techniek | R&R Totaaltechniek | Lelystad | Domotica

Storingen elektra

Bij het uitbreiden van de keuken, of als de groepenkast ouder dan vijftien jaar is, is de verdeelinrichting veelal aan vervanging toe. Zeker in oude woningen. Problemen die zich kunnen voordoen zijn: stroomuitval, (kort)sluiting, aardlekdefect (gaat knop niet meer om), brandlucht of het zich voordoen van een behoorlijk klap.

In belang van de veiligheid is het belangrijk te zorgen dat de aardlekschakelaar goed blijft, maar het is ook van belang dat groepenkasten kindvriendelijk zijn. Bij problematiek wordt meestal de verdeelinrichting aangepakt.

Erkend installateur

Altena Installatietechniek is erkend installateur en is hiervoor aangesloten bij de onafhankelijke stichting en controlerende instantie InstallQ. De richtlijnen voor de technische uitvoering van de verdeelinrichting waarmee Altena werkt zijn Europees bepaald. InstallQ waarborgt dat veilige installaties van goede kwaliteit worden geleverd. Om deze doelen te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector.

InstallQ ontstond uit een fusie tussen de controlerende instanties Sterkin en KvINL begin 2019. De stichting is hiermee de toonaangevendste kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-normen die van toepassing zijn. Installatiebedrijf Altena is bovendien gecontroleerd op bekwaamheidseisen binnen de installatie- en elektrotechniek.

Wij werken elke
dag aan het huis
van de toekomst

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?