Zonnepanelen
Genereer energie en verdien met zonnepanelen
Bij verduurzaming kunnen we haast niet om zonnepanelen heen. Zonnepanelen op woningen of bedrijfspanden leveren diverse voordelen op. Al wordt gekozen voor enkele panelen of juist voor meer dan honderd zonnepanelen: zonnepanelen leveren schone energie, zorgen voor een kostenbesparing en maken minder afhankelijk van de energieleverancier.
Met zonnepanelen genereert u zelf energie, kan uw huis energieneutraal worden en opgewekte energie kan eventueel worden opgeslagen. Tegelijk kunt u uitbreiden met warmtepompen en domotica installaties. Met het domotica systeem kunt u uitlezen wat de opbrengsten zijn.
Garantie
Zonnepanelen worden steeds beter en efficiënter, waardoor het gunstig is zonnepanelen te installeren. Altena Installatietechniek is erkend installateur en plaatst hoogsegment zonnepanelen van de Europese merken. De panelen hebben 10 jaar garantie.
De zonnepanelen waarmee Altena werkt, hebben daarnaast het TüV-keurmerk
Dit keurmerk heeft als doel productiefouten, zoals micro-cracks uit te sluiten. Dit zijn barstjes die tijdens het productieproces kunnen zijn ontstaan en die funest kunnen zijn voor de levensduur van een zonnepaneel.
Soorten zonnepanelen
Altena Installatietechniek levert vooral mono- en polykristallijn zonnepanelen en dunne film zonnepanelen. De verschillen tussen monokristallijne en polykristalijne zonnepanelen zitten in de grootte, de kleur, de vorm en de hoeveelheid kristallen in de stof silicium die wordt gebruikt.
Polykristallijne zonnepanelen zijn in de aanschaf goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen. Het rendement is wel een paar procent lager, maar het verschil is al kleiner geworden. Dunne film panelen hebben een hoger rendement. Mono-kristallijnen zonnepanelen zijn een stijlvoller type zonnepaneel. Qua design bestaan deze uit geordende elektroden en hebben een geheel zwarte uitstraling. De panelen vallen hierdoor minder op.
We helpen graag bij het kiezen van de juiste zonnepanelen. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen het beste rendement oplevert, kunnen we kijken naar uw stroomverbruik en het piekvermogen van de zonnepanelen. Samen kunnen we berekenen wat de terugverdientijd is en wat de opbrengst kan zijn.